Naspolya szentesi rózsa

Naspolya szentesi rózsa

  • Cikkszám: gyna1
  • Elérhető: 3 db
  • Leírás:

    A Szentesi rózsa naspolya egy magyar nemesítésű, igen népszerű fajta, amelyet szép, nagy termései és kiváló íze miatt kedvelnek.

    Jellemzői:

    • Érési időszak: Késői érésű, október végén, november elején szüretelhető. A terméseket fagy után ajánlott betakarítani, de hosszabb ideig tárolva is fogyasztható.
    • Gyümölcs mérete és súlya: Nagy méretű gyümölcsök, átlagosan 30-40 grammosak, sima felületűek és szabályos alakúak.
    • Íze: Az érés után kellemesen édes, aromás ízű, lágy, lekvárszerű hússal. A naspolyát a fagyok után kell hagyni puhulni, hogy teljesen élvezhető legyen.
    • Színe: Sötétbarna vagy vörösesbarna héj, amely fényes és sima, de tárolás közben ráncosodik.
    • Termékenység: Jó termőképességű fajta, rendszeresen és bőven terem.
    • Beporzók: A naspolya öntermékeny, így nincs szükség más fajtákra a beporzáshoz.
    • Virágzás ideje: Későn virágzó fajta, májusban virágzik, ami miatt kevésbé érzékeny a tavaszi fagyokra.
    • Tenyészhely: Meleg, napos fekvést igényel, de a félárnyékot is jól tűri. Tápanyagban gazdag, jó vízáteresztésű talajon fejlődik a legjobban. Szárazságtűrő, de a megfelelő öntözés javítja a terméshozamot.
    • Metszése és gondozása: Rendszeres metszést igényel a fa alakjának fenntartása érdekében. A szellős korona kialakítása segíti a gyümölcsök egyenletes érését és a jobb minőséget.
    • Betegségekkel szembeni ellenállás: Viszonylag ellenálló a betegségekkel szemben, de érzékeny lehet a tűzelhalásra, ezért fontos a megelőző növényvédelem.

    A Szentesi rózsa naspolya kiváló friss fogyasztásra, de lekvárként, befőttként és más feldolgozott formákban is nagyon jól használható. Tartós tárolásra is alkalmas, mivel a gyümölcs érése után is sokáig eltartható.

  • 3,490Ft.

  • Nettó ár: 2,748Ft.
- VAGY -