Naspolya szentesi rózsa
- Cikkszám: gyna1
- Elérhető: 3 db
- Leírás:
A Szentesi rózsa naspolya egy magyar nemesítésű, igen népszerű fajta, amelyet szép, nagy termései és kiváló íze miatt kedvelnek.
Jellemzői:
- Érési időszak: Késői érésű, október végén, november elején szüretelhető. A terméseket fagy után ajánlott betakarítani, de hosszabb ideig tárolva is fogyasztható.
- Gyümölcs mérete és súlya: Nagy méretű gyümölcsök, átlagosan 30-40 grammosak, sima felületűek és szabályos alakúak.
- Íze: Az érés után kellemesen édes, aromás ízű, lágy, lekvárszerű hússal. A naspolyát a fagyok után kell hagyni puhulni, hogy teljesen élvezhető legyen.
- Színe: Sötétbarna vagy vörösesbarna héj, amely fényes és sima, de tárolás közben ráncosodik.
- Termékenység: Jó termőképességű fajta, rendszeresen és bőven terem.
- Beporzók: A naspolya öntermékeny, így nincs szükség más fajtákra a beporzáshoz.
- Virágzás ideje: Későn virágzó fajta, májusban virágzik, ami miatt kevésbé érzékeny a tavaszi fagyokra.
- Tenyészhely: Meleg, napos fekvést igényel, de a félárnyékot is jól tűri. Tápanyagban gazdag, jó vízáteresztésű talajon fejlődik a legjobban. Szárazságtűrő, de a megfelelő öntözés javítja a terméshozamot.
- Metszése és gondozása: Rendszeres metszést igényel a fa alakjának fenntartása érdekében. A szellős korona kialakítása segíti a gyümölcsök egyenletes érését és a jobb minőséget.
- Betegségekkel szembeni ellenállás: Viszonylag ellenálló a betegségekkel szemben, de érzékeny lehet a tűzelhalásra, ezért fontos a megelőző növényvédelem.
A Szentesi rózsa naspolya kiváló friss fogyasztásra, de lekvárként, befőttként és más feldolgozott formákban is nagyon jól használható. Tartós tárolásra is alkalmas, mivel a gyümölcs érése után is sokáig eltartható.
-
3,490Ft.
- Nettó ár: 2,748Ft.