Őszibarack Andosa

Őszibarack Andosa

  • Cikkszám: gyo3
  • Elérhető: 10 db
  • Leírás:

    Az Andosa őszibarack egy középkorai érésű, sárga húsú, nagy gyümölcsű fajta, amelyet különösen bő terméshozama és kellemes íze miatt kedvelnek.

    Jellemzői:

    • Érési időszak: Középkorai érésű, általában július végén, augusztus elején szüretelhető.
    • Gyümölcs mérete és súlya: Nagy méretű gyümölcsök, átlagosan 150-200 grammosak, de gyakran még nagyobbak is lehetnek.
    • Íze: Kellemesen édes, enyhén savanykás, harmonikus ízvilágú. A gyümölcs húsa lédús és szilárd, ami ideálissá teszi friss fogyasztásra és feldolgozásra egyaránt.
    • Színe: A héja sárga alapú, pirosas fedőszínnel, különösen a napos oldalon élénkpiros árnyalattal.
    • Húsa: Sárga húsú, szilárd állagú, de lédús, jól elválik a magtól (szabadon magvaváló), ami feldolgozásra is alkalmas.
    • Termékenység: Kiváló termőképességű, rendszeresen és bőségesen terem.
    • Virágzás ideje: Középkorai virágzású, április elején virágzik, és mérsékelten érzékeny a tavaszi fagyokra.
    • Tenyészhely: Meleg, napos fekvést és jó vízelvezetésű, tápanyagban gazdag talajt igényel. Kiválóan alkalmazható sík- és dombvidéki termesztésre is.
    • Metszése és gondozása: Rendszeres metszést igényel a fa szellősségének és a termés minőségének fenntartása érdekében. A fiatalító metszés segíti a hozam növelését és a gyümölcsök méretének optimalizálását.
    • Betegségekkel szembeni ellenállás: Közepesen ellenálló, de hajlamos lehet a levélfodrosodásra (tafrina) és a moníliára, így fontos a megelőző növényvédelem.

    Az Andosa őszibarack kiváló választás friss fogyasztásra, lekvár, kompót és más feldolgozott formák készítésére. Nagy termése és szép külseje miatt piaci értékesítésre is keresett fajta, de otthoni kertekben is népszerű.

  • 3,490Ft.

  • Nettó ár: 2,748Ft.
- VAGY -