Körte vilmos

Körte vilmos

  • Cikkszám: gykor6
  • Elérhető: 5 db
  • Leírás:

    A Vilmos körte (William’s Bon Chrétien) az egyik legismertebb és legkedveltebb körtefajta, amelyet kiváló ízéért és sokoldalú felhasználhatóságáért termesztenek világszerte.

    Jellemzői:

    • Érési időszak: Korai érésű fajta, általában augusztus végén, szeptember elején szüretelhető.
    • Gyümölcs mérete és súlya: Közepes vagy nagy méretű, 150-200 gramm súlyú gyümölcsök, szabályos, tojásdad alakúak.
    • Íze: Édes, zamatos, enyhén savas és nagyon illatos. Húsa lédús, olvadékony és finoman ropogós, nyersen fogyasztva kiváló.
    • Színe: Érett állapotban sárgászöld héjszín, amely tárolás során mély sárgára változik. A napos oldalon gyakran pirosas árnyalat is megjelenhet.
    • Termékenység: Jó termőképességű, rendszeresen és bőségesen terem, de más körtefajták beporzását igényli.
    • Beporzók: Clapp kedveltje, Conference, Bosc kobak vagy Hardenpont téli vajkörte alkalmas beporzónak.
    • Virágzás ideje: Korai virágzású, április elején, közepén virágzik, így hajlamos lehet a tavaszi fagyokra.
    • Tenyészhely: Meleg, napfényes fekvést igényel, tápanyagban gazdag, jó vízelvezetésű talajon érzi magát a legjobban. Kiválóan alkalmas sík- és dombvidéki termesztésre is.
    • Metszése és gondozása: Rendszeres metszést igényel a fa egészséges növekedésének és a termés minőségének fenntartása érdekében. A szellős korona kialakítása segíti a megfelelő terméshozamot.
    • Betegségekkel szembeni ellenállás: Közepesen ellenálló, de hajlamos lehet a tűzelhalásra és a körterozsdára, így rendszeres növényvédelem javasolt.

    A Vilmos körte friss fogyasztásra, befőttnek, lekvárnak és gyümölcslének is kiváló. Különösen közkedvelt pálinka alapanyagként, mivel magas cukortartalma és gazdag aromavilága miatt kiváló minőségű pálinka készíthető belőle.

  • 3,490Ft.

  • Nettó ár: 2,748Ft.
- VAGY -