Őszibarack Redhaven

Őszibarack Redhaven

  • Cikkszám: gyo6
  • Elérhető: 15 db
  • Leírás:

    A Redhaven őszibarack a világ egyik legismertebb és legelterjedtebb őszibarackfajtája, amelyet kiváló íze, bő termőképessége és jó alkalmazkodóképessége miatt széles körben termesztenek.

    Jellemzői:

    • Érési időszak: Középkorai érésű, általában július közepén, végén szüretelhető.
    • Gyümölcs mérete és súlya: Közepes vagy nagy méretű gyümölcsök, átlagosan 150-180 gramm súlyúak.
    • Íze: Kellemesen édes, enyhén savanykás, lédús és zamatos gyümölcs. A gyümölcshús szilárd, de nagyon lédús, ami kiváló friss fogyasztásra és feldolgozásra egyaránt.
    • Színe: Sárga alapszínű héja, amelyet pirosas-piros fedőszín borít a gyümölcs nagy részén, különösen a napos oldalon.
    • Húsa: Sárga húsú, lédús, közepesen szilárd, és jól elválik a magtól (szabadon magvaváló), ami feldolgozásra is alkalmassá teszi.
    • Termékenység: Kiváló termékenységű, rendszeresen és bőségesen terem. Az egyik legmegbízhatóbb és legjobban termő fajta.
    • Virágzás ideje: Korai virágzású, április elején virágzik. Mérsékelten érzékeny a tavaszi fagyokra, de általában jól tűri a kedvezőtlen időjárási körülményeket.
    • Tenyészhely: Meleg, napos fekvést és jól vízelvezető, tápanyagban gazdag talajt igényel. Kiválóan alkalmazkodik a különböző termesztési körülményekhez, így dombvidéken és sík területeken is jól termeszthető.
    • Metszése és gondozása: Rendszeres metszést igényel a termés minőségének fenntartása érdekében. A szellős korona biztosítása javítja a gyümölcsök méretét és minőségét.
    • Betegségekkel szembeni ellenállás: Viszonylag ellenálló fajta, de hajlamos lehet a tafrinára (levélfodrosodás) és a moníliára, ezért megelőző növényvédelem szükséges.

    A Redhaven őszibarack kiválóan alkalmas friss fogyasztásra, kompót, lekvár és más feldolgozott formák készítésére. Magas hozama, jó alkalmazkodóképessége és kiváló íze miatt piacra termesztésre és otthoni kertekbe is ideális fajta.

  • 3,490Ft.

  • Nettó ár: 2,748Ft.
- VAGY -