Kajszi gönci magyar

Kajszi gönci magyar

  • Cikkszám: gykaj3
  • Elérhető: 10 db
  • Leírás:

    A Gönci magyar kajszi a legismertebb és legkedveltebb magyar kajszibarack fajta, amelyet ízéért és kiváló minőségéért értékelnek, különösen a pálinka alapanyagaként is népszerű.

    Jellemzői:

    • Érési időszak: Középkorai érésű, általában július elején, közepén érik.
    • Gyümölcs mérete és súlya: Közepes méretű gyümölcsök, súlya átlagosan 40-50 gramm.
    • Íze: Kellemesen édes, enyhén savanykás, rendkívül aromás és zamatos. Lédús és roppanós húsú, kiválóan alkalmas friss fogyasztásra és feldolgozásra is.
    • Színe: Világos narancssárga alapszín, a napos oldalon pirosas fedőszínnel.
    • Termékenység: Kiváló termékenységű fajta, rendszeresen és bőségesen terem.
    • Beporzók: Általában öntermékeny, de a terméshozam növelhető, ha más kajszifajták, például a Ceglédi óriás, a közelben vannak.
    • Virágzás ideje: Középkorai virágzású, március végén, április elején virágzik.
    • Tenyészhely: Meleg, napos helyet és jó vízelvezetésű, tápanyagban gazdag talajt igényel. Különösen alkalmas dombvidéki termesztésre, ahol jobban ellenáll a fagyoknak.
    • Metszése és gondozása: Rendszeres metszést igényel a fa egészségének és a terméshozam fenntartásához. A fiatalító metszés segít a korona szellősségének és a gyümölcs méretének javításában.
    • Betegségekkel szembeni ellenállás: Közepesen ellenálló a betegségekkel szemben, de hajlamos lehet a moníliára, így rendszeres növényvédelem szükséges.

    A Gönci magyar kajszi kiváló friss fogyasztásra, lekvárkészítésre és aszalásra is alkalmas, valamint az egyik legjobb fajta pálinka alapanyagként. A magas minősége miatt keresett a piacon, és Magyarországon különösen kedvelt fajta.

  • 3,490Ft.

  • Nettó ár: 2,748Ft.
- VAGY -