Kajszi magyarkajszi

Kajszi magyarkajszi

  • Cikkszám: gykaj4
  • Elérhető: 5 db
  • Leírás:

    A Magyar kajszi az egyik legismertebb és legelterjedtebb magyar kajszibarack fajta, amelyet kiváló íze, illata és sokoldalú felhasználhatósága miatt értékelnek.

    Jellemzői:

    • Érési időszak: Középkorai érésű, általában július első felében szüretelhető.
    • Gyümölcs mérete és súlya: Közepes méretű, súlya átlagosan 40-50 gramm.
    • Íze: Kellemesen édes, enyhén savanykás, aromás és zamatos. Húsa lédús, de nem túl puha, jól aszalható és feldolgozható.
    • Színe: Narancssárga alapszín, a napos oldalon pirosas fedőszínnel. Héja vékony, könnyen hámozható.
    • Termékenység: Jó termékenységű, rendszeresen és bőségesen terem, bár időnként hajlamos az alternanciára (évek közötti váltakozó terméshozamra).
    • Beporzók: Általában öntermékeny, de más kajszifajták közelsége növelheti a hozamot (pl. Ceglédi óriás, Gönci magyar kajszi).
    • Virágzás ideje: Korai virágzású, március végén, április elején virágzik, így érzékeny lehet a tavaszi fagyokra.
    • Tenyészhely: Meleg, napos fekvést igényel, tápanyagban gazdag, jó vízelvezetésű talajon érzi magát a legjobban. A dombvidéki éghajlaton jobban ellenáll a fagyoknak.
    • Metszése és gondozása: Rendszeres metszést igényel a termőképesség és a gyümölcsminőség fenntartása érdekében. Fontos a fa korona szellősségének biztosítása.
    • Betegségekkel szembeni ellenállás: Közepesen ellenálló, de hajlamos lehet a moníliára és a levéllyukacsosodásra. Rendszeres növényvédelem és megelőző permetezés ajánlott.

    A Magyar kajszi friss fogyasztásra, lekvárkészítésre, befőzésre és aszalásra is kiváló. A magyar kajszibarack-pálinka alapanyagaként is igen népszerű, mivel a fajta gazdag aromavilággal és magas cukortartalommal rendelkezik.


  • 3,490Ft.

  • Nettó ár: 2,748Ft.
- VAGY -